Bizi Arayın 05056912575
Organik Bal ve Doğal Bal Arasında Nasıl Bir Fark Vardır ?

Organik Bal ve Doğal Bal Arasında Nasıl Bir Fark Vardır ?

Çağımızın getirdiği sorunların başında çevre kirliliği,buna bağlı olarak da canlıların nesillerinin tükenmesi,doğada dengenin bozulması ile iklimlerde görülen şaşma ve sapmaların ekolojik yapı için oluşturduğu riskler gelmektedir.Bilim ,insanları çevre felaketinden söz etmekte,sorunun çözümü için gece gündüz ter akıtmaktadırlar.Bu vahim durum dalga dalga yayılarak halkın sofrasındaki gıda maddelerine kadar uzanmış durumdadır.Durumun farkında olan bilinçli tüketiciler sağlıklı gıdalara ulaşabilmek için arayışlara girmişlerdir. Organik ve doğal ürünler kavramları da bu ihtiyaçtan gündemimize gelmiştir.

Doğal bal, dışarıdan hiçbir katkı maddesi katılmaksızın,bulaştırmaksızın, çiçekten kovana, kovandan sofraya gelen safi baldır.Başka bir ifade ile hiçbir beşeri müdahale olmaksızın arının ürettiği baldır. Organik bal ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yetkilendirdiği sertifikasyon kuruluşunca balın doğallığının, gerekli inceleme,denetleme ve labaratuar analizlerinden sonra onaylandığı ve sertifikalandırıldığı baldır. Doğal ve Organik balın her ikisi de doğaldır.

Organik olanı resmi sertifikalıdır. Burada güvenilirlik açısından doğal balın üreticisinin niteliği önemlidir. Biz Sitemizde Bal üreticileri birliği,arı yetiştiricileri birliği ve bal kooperatiflerinin ürettikleri balları sizlere takdim ederek ciddi bir kamu görevini ifa ettiğimizi düşünmekteyiz.

Adı geçen birlik ve kooperatifler resmi tüzel kişilikleri bulunduğundan ve sıradan üreticilere göre denetim mekanizmaları daha fazla işlediğinden yanlış yapma şans ve lüksleri yoktur.

Erdal ODABAŞ
3. Dönem Çorum İli  Bal Üreticileri Birliği
Yönetim Kur. Başk.

Paylaş

Yorum yazın