Bizi Arayın 05056912575
Organik Bal Nasıl Anlaşılır ?

Organik Bal Nasıl Anlaşılır ?

Organik kelimesi kulağa hoş gelen, ürüne olan güveni artıran bir terim olduğu için bir çok satıcı elindeki ürünün organik olduğunu ifade eder.Kötü niyetli olanları bir tarafa bırakıp iyi niyetli satıcıların doğal ile organik olanı birbirine karıştırdıklarına defalarca şahitlik etmişizdir. Bir çok tüketici de her iki kelimenin aynı manaya geldiğini düşünmektedir.

İşin aslı şudur: Üreticinin hilesiz, katkısız ürettiği her ürüne doğal denildiğini hepimiz biliyoruz.Bu durumu tescilleyen her hangi bir kuruluş olmadığından tamamen  üreticiye olan güvenimizle doğru orantılı olarak ürün hakkında müsbet veya olumsuz olumsuz düşünceler geliştiririz.

Organikliğin söz konusu olduğu yerde bizi hiç şüpheye düşürmeyecek, net bir done vardır elimizde.O da: Sertifikasyon kuruluşunca organik olduğu tescillenen ürünün etiketindeki organik tarım logosudur.Bu logonun görüldüğü her ürün organiktir. Organik olarak nitelendirilen  her ürünün üzerinde bu logonun bulunması gerekir. Aksi taktirde ürün doğal olabilir ama asla organik değildir.

Sitemizde sizlerin beğenisine sunulan organik bal kategorisinde yer alan ürünlerin etiketlerinin üzerinde ya da tanıtımlarının yapıldığı bu logoyu  mutlaka göreceksiniz.

Erdal ODABAŞ
3. Dönem Çorum İli  Bal Üreticileri Birliği
Yönetim Kur. Başk.

Paylaş

Yorum yazın