Bizi Arayın 05056912575
Krem Bal

Krem Bal

Sektörümüzde arıcılarımızın yeni yeni gündemine gelen krem bal,Avrupalıların uzun yıllardır severek tükettiği bir bal türüdür.Çok çiçekli ballar ile  birlikte mono flora ballardan da elde edile bilen krem bal görüntü itibari ile farklılık oluşturan bir türdür.Kaynağını aldığı bitki türünün özellikleri ne ise balda içerik aynı ile  kalır.Görüntüsü sütlaç görünümündedir. Lezzet kaybı söz konusu değildir.Kristalize olmuş ballara yakın bir görünümü olsa da akışkandır.Viskozitesinde bir değişiklik yoktur.

AVM lerde bal raflarında krem rengi görüntüsü ile  diğer ballar arasında hemen fak edilir.Evlerde de üretmek mümkün.Derin bir kase içine koyacağınız yarım kavanoz balı 15 dakika mikserle çırptığınızda krem balınız hazır.

Büyük bal işletmeleri bu iş için özel mikserler kullanırlar.Krem bal tercih eden müşterilerinin taleplerine cevap verirler.Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi  evinizde kendi imkanlarınızla  krem bal elde etmeniz de mümkün.Denemenizi tavsiye ederim.Sütlaç görünümlü bal tüketmenin hazzı bir başkadır.Afiyet olsun.

 

Paylaş

Yorum yazın