Bizi Arayın 05056912575
Kestane  Balının Faydaları

Kestane Balının Faydaları

Anlamsız şekilde yoğun  kültür erozyonunun yaşandığı ülkemizde, beslenme ve yemek yeme kültüründe de olumsuz değişikliklerin olduğunu görmekteyiz. AVM lerin son katları fast food yiyeceklerin tüketildiği iş yerlerince işgal edilmiştir.Bu mekanlar kıtlıktan çıkmış insanların istilasına uğramış gibi hınca hınç insan kalabalıklarınca doldurulmaktadır.Şehirlerin en işlek caddelerinde benzeri iş yerleri müşterilerine yiyecek yetiştirmekte zorlanmaktadırlar.Bu acı tespitlerden sonra bir acı tespitimizde ülkemiz insanı, güzel yurdumuzun şifa küpü besinlerinden habersiz olduğu gerçeğidir.

Son otuz yılda elli bin yeni hastalık tarifi yapılmıştır.Nedenler araştırıldığında yanlış beslenme ve yanlış beslenme davranışlarından ortaya çıktığı tespiti dikkatleri gıda tüketiminin üzerine yoğunlaştırmıştır.Bu yoğunlaşmanın neticesinde vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının önemine vurgu yapan yüzlerce bilimsel makale yayınlanmıştır.Bunun için ne yapmalıyız sorusuna verilecek cevapların başında kestane balı tüketmek gelir.

 Bağışıklık sistemimiz   vücutta hastalığa neden olacak bakterilere karşı vücudu korurken beslenmeden dolayı yetersiz kaldığı virüslere karşı da vücudu koruyamaz hale geldiğinde hastalıklara davetiye çıkarır. “Bu nedenden dolayı vücudun neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve buna uygun bir şekilde beslenmek en doğrusu olacaktır.”Kestane balı “hem eşsiz bir lezzet hem de  hastalıklara karşı oldukça kuvvetli bir kalkan oluşturan olağanüstü bir nimettir.

Kestane balı ağırlıklı olarak  Karadeniz Bölgesinde üretilmektedir.Bölge dışında kestane ağaçlarının bulunduğu da  bir gerçektir.Ancak  esas kestane balı Karadeniz Bölgesinde üretilir. Bu demek değildir ki bölge dışındaki arıcılar Kestane balı üretemez demek değildir. Gezginci arıcılarımız mevsiminde bu bölgeye göç ederek Kestane balı üretmekte  ve  müşterilerinin beğenisine sunabilmektedirler.

Nisan –Mayıs aylarında kestane ağaçları çiçek açmaya başlar.Bu çiçeklerin çıkmasıyla birlikte arıcılar arılarını bu bölgelerde konuşlandırarak kestane balı üretimi yaparlar.

Kestane balı yapı itibari ile geç kristalize olan  hem de oldukça lezzetli olan bir baldır. Kestane balının faydalarından istifade etmek  isteyen kişiler balın gerçek olmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Gerçek kestane balında hiçbir şekilde çoğaltıcı madde bulunmamaktadır.Yalnız bölgedeki diğer bitkilerin doğal olarak karışım söz konusu olabilir.Tüketmek istediğiniz bal en az ` kestaneden üretilmişse sorun yok demektir.Doğal karışımlar normaldir ve kestane balının kalitesine zarar vermez.Sınırlı üretimi olan kıymeti iyi bilinmesi gereken kestane balı, halkımızca iyi tanınmalı ve değerlendirilmelidir.Kıymeti bilinmeyen bu şifa küpü  kestane balları ,ülkemize has bir bir nimettir kıymetini bilelim.Başka  ülkelerin insanları bizim kadar şanslı değil.Çünkü kestane balı en çok ülkemizde üretilmektedir.

 

Paylaş

Yorum yazın