Bizi Arayın 05056912575
Kestane Balı Nasıl Tüketilmelidir ?

Kestane Balı Nasıl Tüketilmelidir ?

Kestane balının  çok kıymetli oluşu,antioksidan ve antiseptik özelliklere sahip oluşu onun  bilinçsize çok tüketileceği anlamına gelmemelidir.Doğru kullanımlar bizi maksadımıza ulaştırır; yanlış kullanımlar ise zarar verecektir. Kestane balı tüketiminde  şeker hastaları ve hamileler, doktor önerileri istikametinde tüketmelidir.Arı ürünlerine alerjisi olanlar kestane balında da yasaklı dırlar.Bir yaşından küçük çocuklara kesinlikle ne kestane balı ne de diğer ballardan tüketmesi önerilmemektedir. Bu durum bal etiketleri üzerinde özellikle belirtilmektedir.

 Sabahları  kahvaltıdan en az yarım saat önce, bir veya yarım çorba kaşığı tüketilebilir.Tüketme şeklinin önemi  yoktur.Önemli olan belirtilen miktardaki balın  belirtilen ölçüde alınıyor olmasıdır. Doğrudan bal olarak tüketilebildiği gibi ılık suda şerbet yapılarak da içilebilir.Bunun yanında her hangi bir gıdaya ilave edilerek de tüketmek mümkündür ve doğru bir yöntemdir.

Risk grupları dışında kalanlar dışında ve doğru kullanımla  kestane balı tüketip de zarar görmüş olduğu tespit edilen vakaya biz hiçbir yerde rastlamadık, duymadık.

Kestane balı tüketerek elde edeceğimiz faydaları şu şekilde  özetleyebiliriz:

*Bademcik iltihabına *Kemik ve kasların güçlenmesine *Halsizliğin giderilmesine *Hafızanın güçlenmesine *Cilt ve lekelerin giderilmesinde *Nezle ve grip gibi hastalıklara *Damar hastalıklarına *Kalp çarpıntısına *Astım gibi hastalıklara *Sedef gibi hastalıklara *Kanın temiz olmasına *Romatizmaya *Baş dönmelerine *Bel sakatlık ve ağrılarına iyi gelmektedir.

Erdal ODABAŞ
3. Dönem Çorum İli  Bal Üreticileri Birliği
Yönetim Kur. Başk.

Paylaş

Yorum yazın