Bizi Arayın 05056912575
Karakovan Balı Nedir ?

Karakovan Balı Nedir ?

Öncelikle şunu ifade edelim ki, kara kovan balı, insanımızın doğal ,temiz, hilesiz bal arayışının neticesi olarak popüler olmuş bir bal türüdür. Tür derken, şekil  itibariyle klasik ballardan ayrılır yoksa içerik bakımından ciddi farklar taşımaz.Arı doğadan topladığı nektarı (çiçek özü) bala dönüştürerek  peteği hangi zeminde örmüş ise oraya depolar.Bu açıdan baktığımızda farklılık balda değil şekildedir.

Kara kovan balını diğerlerinden ayıran en önemli fark petek yapısındadır. Kara kovan balları ya silindirik örme  sepetlerde üretilir veya çember şekilli kasnak çerçevelerde, temel petek  kullanılmaksızın üretim işlemi gerçekleşir.

Kara kovan  balı üretimi zor, verimi az bir bal türü olduğundan yüksek fiyatıyla hemen dikkatleri çeker.Kara kovan balı tümüyle peteğini arının ördüğü nitelik itibariyle diğer ballardan  bir farkın olmadığı bal türüdür.

Biz satışa sunduğumuz ballarımızda doğada temizlik, üreticide uzmanlık, florada zenginlik ilkelerimizi titizlikle uyguluyor, sizler için mümkün olan en sağlıklı balları sofranıza sunuyoruz.

Erdal ODABAŞ
3. Dönem Çorum İli  Bal Üreticileri Birliği
Yönetim Kur. Başk.

Paylaş

Yorum yazın