Bizi Arayın 05056912575
Gerçek Bal

Gerçek Bal

Şu ana kadar yazdığımız yazıların hepsi aslında gerçek balı anlatmaya yönelik yazılar. Gelen soru ve talepleri göz önüne alarak gerçek balın ne olduğu konusunda bir kez daha durmamız icap etti.

Arının  çiçeklerden derleyip bünyelerinden enzim katarak  petek gözlerine depoladıkları baldır gerçek bal.Beşeri hiçbir unsurun müdahalesi olmamalıdır bunda.

Etiketli, güvenlik bantlı olup gıda kodeksi bal tebliğine uygunluğu mutlaka belirtilmelidir.Üretim izni, işletme numarası,iletişim numarası ve adresi mutlaka etiket üzerinde bulunmalıdır.Nerede üretildiği hangi çiçeklerden derlendiği bilgisinin de bulunması gerçek balın göstergeleri arasındadır.

Aldığınız balın bal aromalı gıda veya bal katkılı şurup olmadığından da emin olmalısınız.Bunun için etiket bilgilerini titizlikle gözden geçirmeli en ince ayrıntılara kadarda okumalısınız.

Vatandaşımızı gerçek bal arayışına iten  temel neden işi arıcılık olmayan kalpazanların varlığıdır. Haklıdır da bu konuda. İşi arıcılık olan işletmeler,  örgütlü bal tüzel kişiliklerinin ürettiği ballar her zaman doğru adrestir.Geçek bala  ulaşmanın en kısa yolu budur.Üreticiye dikkat etmek bizi önemli ölçüde gerçek bala  ulaştıracaktır.

Paylaş

Yorum yazın