Bizi Arayın 05056912575
Bal Tüketmek Zararlı Mıdır?

Bal Tüketmek Zararlı Mıdır?

Hemen hepimizin bildiği bir gerçek vardır.Hangi gıda maddesini gereğinden fazla tüketirsek tüketelim olumsuz etkilerle karşılaşmamız mümkündür.Bal da bu kategoridedir.Balında azı karar çoğu zarardır.Bu nedenle balı da ölçülü tüketmek gerekir.Faydalıdır, şifa deposudur diyerek abartmamak gerektir.Ağır işlerde çalışan işçilerle ,sporcular çok fazla enerji harcadıklarından diyetisyen veya bir beslenme uzmanın tavsiyeleri doğrultusunda,  bilinçli bir tüketimle,  öneriler istikametinde fazla bal tüketebilirler.

Normal şartlar altında bal tüketmenin  her hangi bir zararı tespit edilmemiştir.Bal ve diğer arı ürünlerine karşı alerjisi olanlar ile şeker hastaları dışında her sağlıklı insan endişesiz bal tüketebilir.

 Kestane balı ile halk arasında deli bal olarak nitelendirilen üç gül ballarının tüketiminde dikkatli olmak gerekir. Deli bal satışı ve üretimi yasak olduğundan bulmak ve tüketmek oldukça  zordur.Kestane balı ise satıcısından veya uzmanından görüş alınarak  belirtilecek ölçüye göre kullanılmalıdır.Hiç bir zaman kahvaltıdan önce bir çorba kaşığından fazla kestane balı tüketilmemelidir.

Erdal ODABAŞ
3. Dönem Çorum İli  Bal Üreticileri Birliği
Yönetim Kur. Başk.

Paylaş

Yorum yazın