Bizi Arayın 05056912575
Aminoasit ve Protein Zengini Polen

Aminoasit ve Protein Zengini Polen

Şaşırtıcı ama gerçek.Polendeki protein etten fazladır.Arı ürünlerinin proteince en zengini polendir. Arı poleninde yüzde   yedi buçuk ila yüzde otuz beş oranında protein bulunmaktadır.Bu yönü ile polen bir çok sebze, meyve,tahıl ve  bakla gilden üstün protein  içeriğine sahiptir.

Polen protein zenginliği ile sınırlı bir ar ürünü  olmakla kalmaz. Amino asit zenginliği ile de dikkati çeken bir arı ürünüdür.Konu ile ilgili akademik çalışmalarda polende bulunan amino asit varlığı şu şekildesıralanmıştır:Arginin,histidin,isolösin,lösin,lisin,metionin,fenilalanin,treonin,triptofan,glutamin,sistin ve valin.Polenin içeriğinde bulunan toplam aminoasitlerin yüzde otuz yedisinin elzem amino asitler olduğu tespit edilmiştir.

Polende  çeşitli yağ asitleri ile  yüzde beş lipit bulunmaktadır.Toplam lipit miktarının yüzde üçünü serbest yağ asitleri oluşturmaktadır.Polenlerdeki yağ asitlerinin yarıdan fazlası doymamış yağ asitleri olan oleik asit, linoleik asitve linoleik asitlerden oluşmuştur.Kalan kısmı ise doymuş yağ asitlerinden oluşmakta olup, palmik asit varlığı ön plandadır.Polende en çok bulunan yağ asidinin linolenik asit olduğu görülmüştür.Linoleik asit,palmitik asit,ve oleik asit sıralanan diğer türlerdir.

Paylaş

Yorum yazın